W OBECNEJ CHWILI

W chwili obecnej nie ma związku pomiędzy rodzajem pożywienia zjadanym przez człowieka w jakimkolwiek mieście, a położeniem geograficznym tego miasta. Na przykład na południu USA ludzie jedzą więcej ryżu i owsianki, a na północy więcej ziemniaków. Na za­chodzie więcej mięsa, a na wschodnim wybrzeżu wię­cej ostryg, lecz jest to zależne przede wszystkim od wyboru uwarunkowanego raczej tradycją niż koniecz­nością.W każdym mieście Ameryki pożywienie i napoje sprowadzane są prawie z całego świata: np. banany z Hondurasu, kawa z Brazylii, cukier z Kuby, korze­nie ze Wschodu, oleje roślinne z Afryki, oliwa i wino z Kalifornii lub południowej Europy. Możliwości te są nieco ograniczane czynnikami ekonomiczno-politycz- nymi.

Witaj! Witaj na moim portalu w całości stworzonym dla promowania zdrowia. Z wykształcenia jestem lekarzem a z pasji blogerką. Mam nadzieję, że spodobają Ci się treści zamieszczone na blogu. Zapraszam do aktywnego komentowania!

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Wszelkie prawa zastrzeżone (C)